Toiminta ja arvot

Cycling Academy järjestää monipuolista pyöräilyyn liittyvää ohjelmaa ikään tai sukupuoleen katsomatta. Vaatimuksena on vain kypärän käyttö ja tahto kehittyä pyöräilijänä, on sitten kysymys kilpailullisesta kuntopyöräilystä tai rennon letkeästä arkipyöräilystä.



Yhteislenkit

Seura järjestää maantiepyörä- ja cyclocrosskaudella yhteislenkkejä yleensä sunnuntaisin ja kesäkaudella niin sanottuja matalan kynnyksen lenkkejä vakioreitillä keskiviikkoisin. Lenkit lähtevät vaihtelevasti Keravalta, Vantaalta tai Tuusulasta. Lenkkikohtaiset tiedot Nimenhuudossa. Kesäkaudella järjestetään pitempiä CA100- ja CA200-yhteislenkkejä, joilla on tarjolla seuran kevythuolto. Talvella ajetaan yhteislenkkejä myös maastopyörillä.

Mallorcan leirit

Mallorcan mahtaviin pyöräilymaisemiin suuntautuvat matkat ovat luonteeltaan omatoimimatkoja, eli kukin matkalle tulija varaa ja maksaa itse majoituksensa, lennot ja mahdollisen pyörävuokran. Seura on neuvotellut jäsenille alennuksia mm. hotellimajoituksesta ja pyörien vuokrauksesta ja varaa paikallisesta pyöräily-ystävällisestä hotellista majoituskiintiön tietylle ajalle. Siitä kukin valitsee itselleen sopivan perilläoloajan.

Vuoden 2024 ajoleiri järjestetään lokakuussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Tarkoituksena on tarjota noin kahden viikon aikahaarukka, johon kukin voi sijoittaa oman matkansa. Tuona aikana paikalla on kokeneita lenkkiohjaajia, ja lenkit voidaan ajaa tasoryhmiin jakautuneena.

Ajoleirit

Seura järjestää omia ajotapahtumia ja kannustaa osallistumaan erilaisiin kuntoilutapahtumiin Suomessa ja ulkomailla (ks. toimintasuunnitelmaa).

Olemme vuosien saatossa järjestäneet muun muassa:

  • Sherwood Midnight Ride -yöajoja,
  • CA500-etappiajot,
  • CA100- ja CA200-lenkkejä,
  • Grande Finale -tapahtumia,
  • maastopyöräilytapahtumia, sekä
  • olemme olleet mukana järjestämässä Keravan Kevätpolkaisua.

Jäsenemme ovat osallistuneet CA:n omina ryhminä muun muassa:

  • kotimaisiin kuntoajoihin (esim. Pirkan pyöräily ja Saimaa Cycle Tour)
  • maastopyöräilytapahtumiin (esim. Tuusula MTB ja Tahko MTB)
  • Vätternrundan-ajoihin
  • Styrkepröven-ajoihin
  • Mallorca 312 -ajoihin.

Talvitoiminta

Seura toimii ympäri vuoden. Pyöräilyn lisäksi jäsenten harjoitteluun kuuluu monipuolisesti monenlaista liikuntaa. Liikunnallisten tapahtumien lisäksi toimintamme olennaisena osana ovat teemaluennot ja tietoiskut esim. harjoittelusta, pitkän matkan ajoista, ravinnosta ja välineistä. "Virtual Cycling Academy" Zwift-järjestelmässä tarjoaa yhteisöllistä vastusharjoittelua etänä.

Jäsentuotteet

Seuran verkkokaupasta voi hankkia jäsentuotteita. Seuran väreissä olevat ajo-asut toimittaa Bioracer oman verkkokauppansa välityksellä. Verkkokauppa on avoinna erikseen ilmoitettavina aikoina.

Näin toimimme

Yhdistyksen (seuran) tarkoituksena on edistää pyöräilyharrastusta Uudellamaalla, erityisesti pääkaupunkiseudulla ja sen liepeillä. Toiminnan tavoitteena on tarjota jäsenille hyviä elämyksiä pyöräilyn ja siihen liittyvän tekemisen parissa - kunkin jäsenen itselleen asettamia tavoitteita kunnioittaen.

Toiminta painottuu kuntopyöräilyyn, virkistystoimintaan ja pyöräilyn osa-alueiden teemailtoihin. Maantiepyörä on pääasiallinen työkalumme. 

Toimintansa tukemiseksi seura kerää jäseniltään maksuja, joilla katetaan toiminnasta aiheutuvat kulut.

Arvojamme ovat moniarvoisuus, vastuuntuntoisuus, vapaaehtoisuus ja avoimuus.

Moniarvoisuudella tarkoitamme sitä, ettei seuran jäseniä luokitella kielen, ammatin, kunnon, varallisuuden, iän eikä muidenkaan ominaisuuden perusteella, ja että jokaisella jäsenellä on pyöräilyharrastuksensa suhteen oikeus yksilöllisiin valintoihin sekä omia tarpeita ja tavoitteita parhaiten palvelevien harrastustapojen valintaan, kunhan tämä ei häiritse tai vaikeuta toisten jäsenten tai seuran toimintaa, eikä merkitse näiden resurssien tai työpanoksen hyväksikäyttöä.

Seuran tasolla vastuuntuntoisuus merkitsee toiminnan jatkuvuuden turvaamista, resurssien tehokasta, oikeudenmukaista ja tasapuolista käyttämistä seuran tavoitteita ja intressejä palvellen, ja sitä, että jäsenten pitkän tähtäimen kokonaisetu on aina tärkeämpi kuin yksittäisten jäsenten tai ryhmien etu.

Kaikki osallistuvat toimintaan vapaaehtoisesti.

Avoimuus on sitä, että seuran päätöksenteko ja sen valmistelu ja päätösten aiheuttama rakentava kritiikki ovat avointa, että jokaisen jäsenen mielipidettä ja näkemystä kunnioitetaan, ja että jäsenten esittämät näkökulmat pyritään ottamaan toiminnassa huomioon.